Wereld van techniek van MBO Amersfoort 14 januari 2020

Uitnodiging bijeenkomst Beroepenveld en onderwijsinstelling hybride docent/instructeur

Het lerarentekort is bij veel scholen een feit en zeker voor vakken als ICT, Techniek, Nederlands en Wiskunde. Tijdens deze bijeenkomst focussen wij ons op ICT en Techniek.

Om een bijdrage te leveren aan het oplossen van docent/instructeur tekorten, gaat een aantal onderwijsinstellingen vanuit het MBO en het VO graag in gesprek met het werkveld. Het doel van de bijeenkomst is om inzet van medewerkers, die vanuit hun loopbaanperspectief en hun maatschappelijke betrokkenheid eventueel hun werk willen combineren met lesgeven, mogelijk te maken. Wij spreken dan van inzet van een hybride docent/instructeur. Wij geloven dat dit tot een win-win situatie kan leiden voor zowel organisaties vanuit het werkveld als voor onderwijsinstellingen.

Tijdens deze bijeenkomst verkennen wij samen waar de mogelijkheden en kansen zich voordoen. Ook staan wij stil bij vragen die leven en mogelijke knelpunten die ervaren worden bij de realisatie van inzet van hybride docenten/instructeurs. De ambitie die wij hebben is het opzetten van een pool van hybride docenten/ instructeurs die een loopbaanstap kunnen zetten en tegelijkertijd behouden kunnen worden voor hun vakgebied.

De bijeenkomst is bedoeld voor managers, en HR-medewerkers die zich met instroom en mobiliteit van medewerkers bezig houden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Onderwijspact, de partners van Sterk Techniekonderwijs en TechNet Eemland.

Bekijk de flyer

Ook interessant

Nee hoor. De voorbereidingen zijn begonnen voor de vernieuwde kantine. Hier komt straks de aansluiting met een prachtig podium. De afdeling BWI is namelijk keihard aan het werk geweest en overal in school staan al nieuwe kantine onderdelen opgeslagen; zitblokken, stukken podium, werkplekken…. Het gaat echt NXT worden!

Lees verder

Afgelopen week hebben de leerlingen van BWI een gastles van oud-leerlingen van het Vakcollege gekregen. Zij zitten nu op Nimeto en hebben samen met een docent van deze school een gastles verzorgt.

Lees verder

Fysiek kon onze open dag dit jaar niet doorgaan, maar we zijn wel digitaal te bezoeken!! Open dag gemist? Klik op onderstaande link en kom op onze speciale open-dag-website met filmpjes, interviews, foto’s, opdrachten én informatie van onze school.

Lees verder